Széchenyi logó

A kedvezményezett neve: Tisza Ortopédtechnika Egészségügyi, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Kapacitásbővítő infrastrukturális beruházás a Tisza Ortopédtechnika Kft-nél kombinált hiteltermék bevonásával

A szerződött támogatás összege: 6 605 589 Ft - 30 % vissza nem térítendő támogatás | 13 211 178 Ft - 60 % visszatérítendő hitel

A támogatás mértéke (%-ban): 50%

A fejlesztés keretében egy uniós alapelveknek megfelelő, modern eszközökkel felszerelt, új technológiákat is alkalmazó új telephely kialakítása történt meg, amely kibővített kapacitásokkal alkalmas a megnövekedett kereslet maradéktalan kielégítésére. A kapacitás bővítése az épület rekonstrukció mellett termelőeszközök beszerzésével és termelésbe állításával egészült ki.

A kialakított többlépcsős gyártási folyamattal a humán erőforrásunk is hatékonyabban kihasználható, hiszen jelenlegi kis területű műhelyünkben kollégáink sokszor egymásra várva várnak arra, hogy a következő munkafolyamattal végezhessék a gyártási tevékenységet. Azzal, hogy egy épületben került kialakításra a gyártást kiszolgáló raktár és az irodák, további hasznos munkaidő takarítható meg, mivel a kollégák az egymásra épülő munkafolyamatokat jobban és gyorsabban tudják koordinálni. A kollégák higiéniai és szociális kiszolgálása miatt az alsó részben zuhanyzó, mosdó, öltöző, étkező rész kialakítása volt szükséges.A műhelyek felett tetőtér kialakításával 6 db iroda és egy irattároló került kialakításra.

Összességében a fejlesztés legfontosabb tulajdonságai: Egyrészt egy technológiai fejlesztés valósult meg, az eddig nem alkalmazott mélyhúzásos technológia alkalmazására is alkalmassá vált a cég, ezzel bővítve mind a termékpalettát, mind pedig javítva a minőséget. Másrészt az egymásra szisztematikusan építhető munkafolyamatok elkülönült műhelyekben történő elvégzése szintén minőségjavító hatású, illetve a holtidőt csökkenti.

Harmadrészt az erőforrások hatékonyabb felhasználásával a cég versenyképessége is növekszik. Negyedrészt a modern infrastrukturális háttér a dolgozói elégedettséget is növeli, illetve a szociális helységek is bővültek, ezzel is hozzájárulva dolgozóink jobb életminőségéhez. Ötödrészt: a cég növekedését gátló kapacitáskorlátok ezen beruházás segítségével megszűnhetnek, amely további növekedéshez, bővülő foglalkoztatáshoz, illetve a cég versenyképességének növekedéséhez vezethetnek.

A beszerzett eszközök pontos megnevezése a következő:

  • ferdetengelyes maró: ST-2M10 Socket Router HF3 Vario Eco2
  • Infrahőkemence: ST-50M3 Heating Cabinet Inner Volume 400l

A projekt befejezési dátuma: 2018.12.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01601


Széchenyi logó

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.3-19-2019-00969

A támogatás összege: 2.420.000,- Ft

A projekt tervezett befejezése: 2020.10.30

A kedvezményezett neve: Tisza Ortopédtechnika Egészségügyi, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Tisza Ortopédtechnika Kft. napelemes beruházása

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A fejlesztés célja, hogy a Tisza Ortopédtechnika Kft. telephelyén megújulóenergia termelés érdekében napelemes rendszer telepítése valósuljon meg vissza nem térítendő támogatás segítségével. A kft. saját tulajdonában álló telephelyen orvosi eszköz gyártása gyártás folyik, ez a tevékenység marad a jövőben is. A beruházás révén az éves villamosenergia-fogyasztás (kb 13300 kWh) mintegy 100%-át tudjuk fedezni megújuló energia segítségével. Ez jelentős költségmegtakarítást eredményez, ami a későbbiekben további fejlesztéseket tesz lehetővé. A tetőszerkezet statikai állapota, illetve mérete töklétesen megfelel a telepítéshez.

A prémium minőségű japán panelekből és osztrák inverterből álló rendszer főbb paraméterei:

  • Infrahőkemence: ST-50M3 Heating Cabinet Inner Volume 400l
  • 44 db Sharp ND-AK275 panel
  • FRONIUS SYMO 12.5-3-M inverter
  • Német saválló tartószerkezet
  • 12.1 kWp névleges teljesítmény
  • 13.31 kWh várható éves termelés

A termelési adatokhoz való távoli hozzáférés és távfelügyelet biztosított.