Finetest tesztcsík (50db)

4 930 Ft

Az otthoni vércukorszint mérésre tervezett készülékek a vér glükóztartalmát mérik. A mérés során a műszer nem érintkezhet közvetlenül a vérrel.
Erre higiéniai szempontok miatt szükséges, hogy a mérőkészüléket sokáig lehessen használni.
A tesztcsíkok használatára azért van szükség, hogy a készülék ne érintkezzen közvetlenül a vérrel, vagyis ne szennyeződjön, ne fertőződjön, és több ember is használhassa a készüléket.


Az otthoni vércukorszint mérésre tervezett készülékek a vér glükóztartalmát mérik.
A mérés során a műszer nem érintkezhet közvetlenül a vérrel.
Erre higiéniai szempontok miatt szükséges, hogy a mérőkészüléket sokáig lehessen használni.
A tesztcsíkok használatára azért van szükség, hogy a készülék ne érintkezzen közvetlenül a vérrel, vagyis ne szennyeződjön, ne fertőződjön, és több ember is használhassa a készüléket. 
A tesztcsíkoknak ugyanakkor jelentős szerepük van a mérés elvgézésében is, de egyszer használatosak, a mérés elvégzése után kidobjuk a használt darabot.
A mintavétel után a mérés bioszenzoros (elektrokémiai) elven működik, ami az úgynevezett amperometria módszerén alapszik, melyet a vér glukózkon­centrációjának meghatározására használnak.  
Elektromos változást előidéző kémiai reakció játszódik le a vérben jelen lévő cukor, és a tesztcsíkban lévő reagens között. 
A bioszenzoros mérő a reakció során létrejött elektromos változást érzékeli és méri. 
A tesztcsík lapocskája gyakorlatilag egy elektromos érzékelő, egy olyan két rétegből álló lemez, aminek az alsó és felső lapja között egy üreg található.
Az üreg bemeneti részéhez kell érinteni a vércseppet, ami ekkor konnyedén befolyik a lap közepébe, ahol találkozik a két mérőcsúccsal.
Ezután a tesztcsíkot a készülékbe téve leolvashatjuk a kijelzőn a mért értéket.
Ez a csík felhasználható a régi típusú Finetest  mérőkészülékkel is.

Hasonló termékek

Finetest ujjbegyszúró tű 50db
Finetest ujjbegyszúró tű 50db
540 Ft
Finetest ujjbegyszúró toll
Finetest ujjbegyszúró toll
920 Ft
Dcont ujjszúró készlet
Dcont ujjszúró készlet
1 890 Ft