QMED Éjszakai lábrögzítő (pronációs/szupinációs)

8 950 Ft

Segítséget nyújt a bokaízületi sérülések és diszfunkciók kezelésében és rehabilitációjában.


A QMED Éjszakai lábrögzítő széles terápiás alkalmazású éjszakai boka-láb ortézis. Segítséget nyújt a bokaízületi sérülések és diszfunkciók kezelésében és rehabilitációjában. A lábfejet középállás és dorsal flexio közötti tartományban rögzíti. A hevederek megfelelő beállításával, illetve egy lábujjak alá helyezhető ékkel lehetővé teszi a dorsal flexio mértékének szabályozását és a talpsík pronációs vagy szupinációs korrekcióját is. Tartósan ágyhoz kötött betegek esetében megakadályozza az ízületi mozgástartomány fokozatos beszűkülését. Védelmet nyújt a peroneus izom idegi ellátásának csökkenésével szemben (foot drop), felkészítve az ízületeket a bemozgathatóságra és az azt követő rendszeres mozgásra.

Indikáció: spasztikus bénulások flexiós, vagy supinációs izomspazmus túlsúllyal, izommerevségi állapotok, sclerosis multiplex
 
• Merev váz
• Szivacsos betét
• 3 tépőzárral rögzíthető
• Rögíztő pántokon szivacs védő
• Járásra nem alkalmas
 
Méret S M L
Talphossz(cm) 23 24,5 26

Oldaliság: univerzális

Termékleírás:

A merev váz kivehető, velúr anyaggal bevont szivacsos béléssel rendelkezik. Két stabilizációs pánttal, valamint a három oldalsó, szivacsvédővel ellátott tépőzárral rögzíthető a lábhoz. A lábujjak alá helyezett eltávolítható ék segítségével tovább szabályozható a láb rögzítésének szöge. Elfordulásgátló adapter függőlegesen tartja a lábfejet éjszaka is. Járásra nem alkalmas.

Felhelyezés:

Oldja ki a stabilizációs pántokat, majd a lábát helyezze bele az ortézisbe, sarkát szorosan az erre kialakított mélyedésbe helyezve. Rögzítse a stabilizációs pántokat. Szükség esetén távolítsa el az éket és állítsa be a láb rögzítésének szögét.

 

Hasonló termékek

QMED Éjszakai bütyök korrigáló sín / pár
QMED Éjszakai bütyök korrigáló sín / pár
2 560 Ft
PROSTRETCH nyújtó és erősítő eszköz
PROSTRETCH nyújtó és erősítő eszköz
14 610 Ft
PROSTRETCH Plus nyújtó és erősítő eszköz
PROSTRETCH Plus nyújtó és erősítő eszköz
18 260 Ft
QMED Hallux Valgus védő
QMED Hallux Valgus védő
2 740 Ft